03.07.2023

Završen Konjic Summer Fest 2023

Završen Konjic Summer Fest 2023: Na 5. konjičkom ceneru najbrži su bili Olivera Jevtić i Stanly Kipruto

Završen Konjic Summer Fest 2023

Završen Konjic Summer Fest 2023

Glavni događaj festivala Konjic Summer Fest, popularni "Konjički cener", održan je jučer s blizu 500 trkača iz 12 država koji su se takmičili na stazi dužine 10 kilometara.

U muškoj kategoriji pobjedu je ostvario Stenly Kipruto iz Kenije, dok su drugo i treće mjesto zauzeli bh. trkači Uroš Gutić i Ante Pokrajčić.

U ženskoj konkurencije Olivera Jevtić iz Srbije osvojila je prvo mjesto, dok su drugo i treće zauzele bh. takmičarke Alma Hrnjić i Lucia Kimani.

S posebnim događajem namijenjenim najmlađim sudionicima - puzijadom, danas je završen međunarodni festival Konjic Summer Fest. U ovoj aktivnosti sudjelovalo je 13 beba, a pobjedu je odnijela malena Đana Ćosić. Održan je i događaj poznat kao BINGO KIDS RUN, koji je imao humanitarni karakter. U ovoj utrci učestvovalo je 171 dijete, ispunjavajući prostor Konjica energičnim koracima.

Nakon ceremonije i proglašenja najboljih i najbržih sudionika, publika je uživala u koncertu koji su priredili Frenkie, Kontra, Indigo i DJ Soul. Gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić, pružio je podršku ovogodišnjem 5. Grawe konjičkom ceneru svojim sudjelovanjem.

Prvog dana festivala održane su važne poslovne aktivnosti, uključujući poslovnu utrku, business forum i KSF EXPO. Na Garden City Business Run, koji je obuhvatio stazu dugu pet kilometara, takmičila se se impresivna grupa timova. S iznimnim uspjehom, ekipa NSoft d.o.o. osvojila je prvo mjesto, pokazavši izvanrednu izdržljivost i brzinu. Naredne godine, Konjic Summer Fest održat će se od 5. do 7. jula.