27.1.2024

Druženje članova atletskog kluba Pace

Druženje članova atletskog kluba Pace: Dana, 27. 1. 2024. godine u Restoranu Vila Bijela u Konjicu s početkom u 19:00 sati održano je "Druženje PACE" za sve članove ali i prijatelje Atletskog kluba "Pace" Konjic.

Druženje članova atletskog kluba Pace

Druženje članova atletskog kluba Pace

Na samom početku obratio se Vukoja Mateo pozdravivši sve nazočne i uputivši srdačnu dobrodošlicu kao i zahvalu što su tu na, za nas vrlo važnom događaju. Utemeljitelj i idejni tvorac Pace-a, direktor istoga, gdin Mujić Mahir pozdravio je sve nazočne, osvrnuvši se na proteklu 2023. godinu ali i na predstojeći period koji je ispred nas u 2024. godini kao i aktivnosti od kojih je najznačajnija organizacija Međunarodnog festivala ";Konjic Summer Fest 2024."; i mnoge druge.

Važno je naglasiti da je u augustu 2023. godine pokrenuta Liga PACE gdje je 12 članova pretrčalo ukupno 4.259,50 km koji su svakako za pohvalu i svako divljenje te su svima njima uručena priznanja. Oni najuspješniji u ligi, poretkom prva tri mjesta zauzeli su: I. mjesto - Džafer ĆOSIĆ II. mjesto - Nedim EFENDIĆ III. mjesto - Edis TABAK (najmlađi član, dvanaestogodišnjak koji je u vrijeme trajanja lige u trajanju od 5 mjeseci ukupno pretrčao 679 kilometara).